YDH- Geçtiğimiz hafta İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla görüşmesini “tesadüf” olarak açıklayan Katar Başbakanı Hamad Bin Casim’in İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’la da görüştüğü ortaya çıktı.

 

Suriye’den yayın yapan özel ed-Dunya kanalı, Katar Başbakanı Şeyh Hamad Bin Casim Al-i Sani’nin, geçtiğimiz hafta Paris’te İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesinden birkaç gün sonra yine aynı kentte İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’la da görüştüğünü duyurdu.

 

Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim ile İsrail başbakanı ve savunma bakanının görüşmesine ilişkin Fransız basınında çıkan haberlere değinen ed-Dunya televizyonu, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesini “tesadüf” olarak açıklamaya çalışan Hamad Bin Casim’e bu görüşmeden birkaç gün sonra İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’la görüşmesinin de tesadüf sonucu olup olmadığını sordu.

 

Körfez’de Batılıların en büyük askeri ve istihbarat üssü haline gelen Katar’la İsrail arasındaki ilişkilerin zaten bilindiğini bu sebeple de Katar başbakanının İsrailli yetkililerle görüşmesinin aslında şaşırtıcı bir yanının bulunmadığını belirten ed-Dunya televizyonu, “burada dikkat çekici olan nokta şu: Hamad bin Casim, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya bölgede yaşanan halk ayaklanmalarının İsrail’i tehlikeye düşürmeyeceği güvencesini verdi” ifadelerini kullandı.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy’nin de Suriye’ye yönelik komployla bu süreçte İran’ın bölgedeki nüfuzunun azaltılması gerektiğini söylediğine işaret eden Dunya televizyonu, Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al-i Sani’nin İsrail ziyareti sırasında İsrailli yetkililer tarafından karşılandığını gösteren görüntüleri yayımlayarak “bu ziyaret de tesadüf müydü” yorumunu yaptı.

 

Katar’ın Irak işgali sırasında Amerikalılara tahsis ettiği el-Adid üssünün bu kez İran’a yönelik bir saldırı için kullanılmasına izin verebileceğine işaret eden ed-Dunya televizyonu, Batı’nın Katar’a başta Suriye olmak üzere bölge ülkelerinin iç işlerine müdahale ederek Amerika’nın bölgesel politikalarını uygulama görevi verdiğini ifade etti.

 

El-Cezire kanalıyla Suriye’deki rejim karşıtı olaylara propaganda desteği veren Katar, 1973 sayılı BM kararıyla Libya’ya yapılan askeri müdahalelere de savaş uçaklarıyla katılıyor.

 

Katar Başbakanı Hamad Bin Casim, geçtiğimiz hafta İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede Mısır’ın ihraç ettiği doğalgazı kesmesi durumunda İsrail’in ihtiyaç duyduğu gazın Katar tarafından karşılanacağı güvencesini vermişti.