Hizbullah: Güney Lübnan kontrolümüz altında

08 Mart 2006

SAAF-Hizbullah basın ve enformasyon yetkilisi Hüseyin Rahel, güney Lübnan’da tüm kontrolün

SAAF-Hizbullah basın ve enformasyon yetkilisi Hüseyin Rahel, güney Lübnan’da tüm kontrolün kendi ellerinde bulunduğunu belirtti.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre İsrail’in güney Lübnan’daki geniş çaplı kara harekatına değinen Hizbullah Yetkilisi Hüzeyin Rahel, “Siyonist güçlerin bazı yerlerdeki ilerlemelerine rağmen güney Lübnan’daki tüm kontrol bizim elimizde ve Siyonistlerin tüm hareketleri gözetimimiz altında” diye konuştu.

 

Bazı bölgelerde İsrail’e karşı yıpratma savaşı verdiklerini belirten Hizbullah yetkilisi, İsrail ordusunun güney Lübnan’daki birçok köyü ele geçirdiğine dair basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine “Siyonistler Lübnan topraklarına girdikten sonra belli bir bölgede toplanmaya başladılar, savaşçılarımız onlara karşı operasyon yaptı ve onlara ağır darbeler indirdi” dedi.

 

“Biz geçen hafta Siyonistlere karşı bir yıpratma ve gerilla savaşı başlattık” diyen Rahel, cepheden bir örnek vererek şöyle dedi: “örneğin Hizbullah savaşçıları bugün sabah İsrail güçlerine Hayam kenti yakınlarında bulunan sınıra bir kilometre mesafedeki belli bir tepeye kadar girmelerine izin verdi. Fakat onlar buraya varır varmaz Direniş güçlerinin saldırısıyla karşılaştılar, bu çatışmada 4 tank ve iki buldozer tahrip edildi. Daha sonra Siyonist güçler geri çekilmek zorunda kaldı.”

 

Hüseyin Rahel sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyonist askerler Sur, Baalbek ve Nebatiye’ye yönelik ağır bir topçu ve füze saldırısı başlattılar. Siyonist güçler, Lübnan topraklarındaki mevzilerini güçlendirmeye çalışıyorlar; fakat Siyonistler, güney Lübnan’da saplanıp kalmış durumdalar. Siyonistler, 10 bin kişilik güçleriyle güney Lübnan’ın güney doğusunda orta kısmında ve doğusunda üç stratejik tepeyi ele geçirmeye çalıştılar; ama Direniş’in saldırıları karşısında geri çekilmek zorunda kaldılar.”

 

Öte yandan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım da el-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada Hizbullah’ın önceliğinin güney Lübnan’a bir çok uluslu güç yerleştirilmesi ile ilgili görüşmelere başlanmadan önce İsrail ilerlemesini durdurmak olduğunu söyledi.

 

Şeyh Naim Kasım, “Hizbullah İslami Direniş güçleri, İsrail’in güney Lübnan’daki ilerleyişini durdurarak onların buradaki köyleri ele geçirmesini engellemeyi başardı” dedi.