YDH- İsrail, Hüsnü Mübarek döneminde yakın ilişki içerisinde bulunduğu Mısır’la, 11 Şubat’ta gerçekleşen devrimin ardından ilk kez temas kurdu.

 

İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in yetkilerini devralan Mısır Yüksek Askeri Konseyi’nin Başkanı Muhammed Hüseyin Tantavi ile bir telefon görüşmesi yaptığını duyurdu.

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Muhammed Hüseyin Tantavi arasındaki telefon görüşmesinin içeriği konusunda bir açıklama yapılmazken, görüşmenin geçtiğimiz hafta gerçekleştiği bildirildi.

 

İsrail’in Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra Mısır’la temaslarını yoğunlaştırdığını belirten Maariv gazetesi, İsrail Savunma Bakanlığı Politika ve Güvenlik Dairesi Başkanı Amos Gilad’ın Mısır’a yaptığı son ziyaretin bunun bir örneğini oluşturduğunu ifade etti.

 

Daha önce de İsrail’in Mısır Büyükelçisi İzak Levanen, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi ile görüşmüştü.

 

Öte yandan İsrail’in Hüsnü Mübarek rejiminden sonra bölgedeki en yakın müttefiki olan Ürdün Kralı Abdullah’ın da yakında Mısır’ı ziyaret edeceği bildiriliyor.