Ayta’ş-Şaab’da yeni saldırı 15 asker öldürüldü

08 Mart 2006

SAAF-Hizbullah’ın Ayata’ş-Şaab’daki İsrail birliklerine birkaç saat önce yaptığı saldırıda 15 İsrail

SAAF-Hizbullah’ın Ayata’ş-Şaab’daki İsrail birliklerine birkaç saat önce yaptığı saldırıda 15 İsrail askerinin öldürüldüğü, onlarca askerin de yaralandığı bildirildi.

 

El-Cezire televizyonunun bildirdiğine göre Hizbullah’ın güney Lübnan’daki Ayta’ş-Şaab bölgesine giren İsrail askerlerine düzenlediği saldırıda 15 İsrail askeri öldü.

 

İsna Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre de Hizbullah savaşçılarının, Ayta’ş-Şaab bölgesinde üslenen İsrail birliklerine düzenlediği operasyonda 15 İsrail askeri öldürüldü. İsrail askeri kaynaklarının da doğruladığı operasyon sonucu yaralanan askerler helikopterlerle bölgeden tahliye edildi.

 

İsrail’in geniş çaplı kara harekatıyla ilgili açıklamalarda bulunan İsrail askeri yetkilileri, zamanla yarıştıklarını ve güney Lübnan’da başarabildikleri ölçüde toprak ele geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

 

10 binlerce yedek askerin göreve çağrıldığını belirten askeri yetkili, bu askerlerin şu an güney Lübnan’da Hizbullah savaşçılarıyla çatışmakta olan birliklere katılmak için hazır beklediklerini belirtti.

 

İsrailli askeri yetkili şimdiye kadar yaşanan çatışmalarda 80 Hizbullah savaşçısını öldürdüklerini belirtirken, Hizbullah bu iddiayı yalanlayarak savaşın başından beri İsrail ordusuyla yaşanan çatışmalarda 43 savaşçısının hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

El-Cezire televizyonu da yüz yüze çatışmalarda Hizbullah’ın şimdiye kadar verdiği kaybın 43 olduğunu belirterek, İsrail hava saldırılarında Hizbullah’a bağlı birçok kişinin öldürülmüş olabileceğini ifade etti.

 

Hizbullah’tan bugün yapılan açıklamada 3 tane Ayta’ş-Şaab bölgesinde 3 tane de Baalbek bölgesinde olmak üzere toplam 6 tankla 2 buldozerin personeliyle birlikte imha edildiği belirtildi.

 

Hizbullah’ın açıklamasında Ayta’ş-Şaab bölgesinde öldürülen İsrail askeri sayısının 26 olduğu belirtildi ve yaralıların bölgeden tahliye edilemediği ifade edildi.

 

El-Cezire televizyonu, yüzlerce İsrail askerinin tanklar ve zırhlı araçlar eşliğinde ilerlemekte olduğunu belirterek hava ve topçu desteğine rağmen İsrail ordusunun henüz Bint Cubeyl, Ayterun, Marun er-Ras, Kefer Humam, Kefer Şuba ve Adise’de üstünlük kuramadığını ifade etti.

 

El-Cezire, İsrail ordusunun bu bölgelerde kısmi ilerlemeler sağladığını ancak Hizbullah’ın ani vur kaç saldırılarıyla tekrar geri çekilmek zorunda kaldıklarını belirtti.

 

Karada çatışmalar bu şekilde devam ederken, Hizbullah’ın füzelerle de İsrail kentlerini dövdüğünü belirten el-Cezire, Hizbullah’ın birkaç saat önce tekrar füze saldırılarına başladığını kaydetti.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, birkaç gün önce yaptığı bir açıklamada Hizbullah’ın füze kapasitesinin yüzde 80’ini yok ettiklerini belirtmiş, Hizbullah ise dün İsrail kentlerine 300’e yakın füze fırlatmıştı.

 

Öte yandan Bugün bir açıklamada bulunan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, İsrail’in Beyrut’u bombalaması halinde kendilerinin de Tel-Aviv’i vuracaklarını belirterek İsrail’in sivil yerleşim merkezlerine saldırmayı durdurması halinde Hizbullah’ın da İsrail’e yönelik füze saldırılarına son vereceğini ifade etti.