YDH- Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfulislam Kaddafi, üç ay içerisinde uluslar arası gözlemcilerin de katılacağı seçim yapabileceklerini açıkladı.

 

İtalya’da yayımlanan Corrierra della Serra gazetesine demeç veren Seyfulislam Kaddafi, seçimlerin üç ay içerisinde yapılabileceğini ve güven vermek için uluslar arası gözlemcilerin de bulunacağını söyledi.

 

Libya’da üç ay önce yaşanan olaylardan önce babasının yerine geçeceği öne sürülen Seyfulislam Kaddafi, “bu gözlemcileri biz tayin etmeyeceğiz, biz Avrupa Birliği’nin, Afrika Birliği’nin, Birleşmiş Milletlerin, hatta NATO’nun gözlemciliğini kabul ediyoruz. Önemli olan seçimlerin açık ve şeffaf yapılmasıdır” dedi.

 

Corrierra della Serra’nın iki gün önce Libya Dışişleri Bakanı Abdulati el-Ubayedi’nin davetiyle Trablus’taki bir otelde yaptığı ve bugün yayımlanan röportajda Seyfulislam Kaddafi, ülkesinde yapılacak serbest seçimlerde babasının zafer kazanacağından kuşkusunun bulunmadığını vurguladı.

 

Bingazi’deki muhalifleri “Bingazi’yi işgal eden İslamcı, faşist ve teröristler” olarak niteleyen Seyfulislam Kaddafi, seçimlerde halkın bunları değil, babasını destekleyeceğini belirterek Muammer Kaddafi’ni seçimi kaybetmesi durumunda istifa edip çekileceğini; ancak ülkeden ayrılmayacağını söyledi.

 

Bingazi’deki muhalifleri Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy’nin “katil kuklaları” olarak niteleyen Seyfulislam Kaddafi, “Biz, kan dökülmesinin durdurulması için daha önce Paris’le temaslar kurduk; ama sonuç vermedi. Bingazi’dekileri kışkırtan Fransa’dır. Dolayısıyla dökülen kanın durması için çaba göstermesi gerekenler de yine onlardır” dedi.