Bağdat’tan Lübnan’a Destek

08 Nisan 2006

SAAF-Irak’ın başkenti Bağdat’ta Cuma namazı sonrası toplanan halk İsrail’in Lübnan’a

SAAF-Irak’ın başkenti Bağdat’ta Cuma namazı sonrası toplanan halk İsrail’in Lübnan’a karşı başlattığı saldırganlığı kınadı.

 

Irak’tan yayın yapan Burathanews’un verdiği habere göre Irak halkı, Irak’ın önemli dini&siyasî liderlerinden Mukteda Sadr’ın çağrısı üzerine “barışçıl gösteri” düzenledi.

 

Düzenlenen geniş çaplı protesto gösterisine katılan Irak halkı, Lübnan halkını ve Lübnan’daki İslamî Direnişi destekleyen sloganlar attı.

 

İsrail’in başlattığı “soykırım savaşı”nı kınayan halk, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a ve Seyyid Mukteda Es-Sadr’a ait posterlerle Hizbullah bayrakları taşıdı.

 

Öte yandan Katar’dan yayın yapan El-Cezire televizyonu gösteriye katılanların bir kısmının beyaz kefenler giydiklerini ve gösteri sırasında yerlere serilip çiğnenen İsrail, ABD ve İngiliz bayraklarının halk tarafından yakıldığını bildirdi.

 

Aynı habere göre gösteride konuşma yapan Sadr hareketi temsilcilerinden Hazım El-Ureyci, Hizbullah hareketiyle birlikteliklerini ifade etti ve Lübnan meselesinde takındıkları tavırdan dolayı birçok Arap lidere olan kızgınlıklarını dile getirdi.