İsrail basını hükümeti yalancılıkla suçluyor

08 Nisan 2006

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Hizbullah’ın füze kapasitesini yok etme vaadini hatırlatan

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Hizbullah’ın füze kapasitesini yok etme vaadini hatırlatan İsrail basını, Hizbullah füzelerinin İsrail kentlerine verdiği zararın gerçek istatistiklerinin yayımlanmasını istedi.

 

İsrail’de yayınlanan Haarezt gazetesi, Hizbullah’ın geniş çaplı propagandalarına ve bunun Arap dünyasındaki etkilerine değinerek “Hizbullah’ın yayın organı olan el-Menar televizyonu, vericilerinin birçok defa bombalanmasına rağmen, yayınlarını hala sürdürüyor ve propagandalarını yapmaya devam ediyor” diye yazdı.

 

Hizbullah Genel sekreteri Hasan Nasrullah’ın Arap ve İsrail kamuoylarındaki etkilerine dikkat çeken Haaretz, “Nasrullah, konuşmalarıyla izleyicileri büyüleyerek kendisine cezb ediyor; fakat onun konuşmaları aynı zamanda İsraillileri de eskisinden çok daha fazla korkutuyor” ifadelerine yer verdi.

 

Haaretz’de yayımlanan bir başka makalede de Hizbullah’ın İsrail kentlerine füze fırlatmaya devam ettiğine dikkat çekilerek, “Hükümetin, Hizbullah füzelerini önleme yönündeki çabaları ters sonuç verdi. İsrail hükümeti bu füzeleri önleyemediği gibi, bu füzelerin sayısı gün geçtikçe daha da artı” denildi.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in halka gerçek bilgiler vermesi gerektiğini belirten gazete, “Olmert, acı gerçekleri görmezden gelemez” diye yazdı.

 

İsraillilerin morallerini yükseltecek açıklamaların yeterli olmadığını belirten gazete, hükümetin Hizbullah füzelerini önleyecek tedbirler alması gerektiğini belirtti.

 

Haaretz, hükümetten şimdiye kadar hangi hedeflere varıldığını ve gelecekte hangi hedeflerin gerçekleştirileceğini halka açıkça anlatmasını isterken, Maariv gazetesi de “Başbakan Olmert, yabancı gazetecilere artık Hizbullah’ın füzelerinin İsrail kentlerini vuramayacağını söyledi; fakat ertesi gün İsrail kentlerine yüzlerce füze yağdı; böylece halk, Olmert’in yalanlarını bizzat gözlemlemiş oldu” diye yazdı.