Davutoğlu’nun ziyaretinden sonra Şam’a yönelik baskılar arttı

16 Ağustos 2011

YDH- Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu’nun son ziyaretinin ardından Şam üzerindeki uluslar arası baskının arttığı bildirildi.

 

YDH- Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu’nun son ziyaretinin ardından Şam üzerindeki uluslar arası baskının arttığı bildirildi.

Suriye’de yayımlanan Teşrin gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Muhyiddin Muhammed, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun son ziyaretinden sonra Şam üzerindeki uluslar arası baskının arttığını belirterek, bu baskıların Suriye yönetiminin gerçekleştirdiği reformlardaki ve silahlı kalkışmayı sona erdirmedeki başarısından kaynaklandığını söyledi.

El-Alem televizyonuna demeç veren Muhyiddin Muhammed, “Şu an Suriye’ye yönelik yoğun bir uluslar arsı baskı ve aleyhte medya propagandası var. Bunlar, Suriye’nin bunalımı kontrol altına almasından kaynaklanıyor. Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Şam ziyaretinde silahlı grupların varlığı konusundaki gerçekleri öğrenmesinden sonra bu baskılar daha da arttı. Çünkü terörist grupların faaliyetleri Davutoğlu’na aktarıldı” dedi.

Bölgedeki bazı gelişmelerin Amerika ve müttefiklerinin Suriye’ye yönelik baskılarını yoğunlaştırmasına sebep olduğunu belirten Muhyiddin Muhammed, Suudi yetkililerinin Suriye’yi hedef alan son açıklamaların da bu gelişmeler içerisinde yer aldığını söyledi.

Davutoğlu’nun yaptığı açıklamada bir iki hafta içerisinde Suriye’de köklü değişimler olacağını belirtmesinden sonra bu baskıların şiddetlendiğini savunan Muhammed, “düşmanlar, Suriye ordusunun; Cisr eş-Şugur, Deyr ez-Zor, hama ve diğer bölgelerde huzuru sağlamasından ve yabancı gazetecilerin de bu bölgeleri görmesinden sonra kendileri için alanın daraldığını fark ettiler ve baskılara ve aleyhte propagandalara başladılar” diye konuştu.