Irak Hizbullah'ından Barzani'ye tepki

12 Eylul 2011

YDH- Irak'taki Hizbullah örgütü, son açıklaması nedeniyle Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye tepki gösterdi.

 

YDH- Irak'taki Hizbullah örgütü, son açıklaması nedeniyle Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye tepki gösterdi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak'taki Hizbullah örgütü, dün bir bildiri yayımlayarak Amerikan askerlerinin 2011 yılından sonra da Irak'ta kalması gerektiğini söyleyen Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi kınadı.

Hizbullah örgütü yayımladığı bildiride Barzani'nin Amerika'nın askerlerini çekmesi halinde Irak'ta iç savaş yaşanacağı ve ABD'nin çekilmesiyle doğacak boşluktan dolayı diğer ülkelerin Irak'ın iç işlerine karışacağı yönündeki açıklamasını sert bir dille eleştirerek bunun işgalci politikalar doğrultusunda yapılmış bir açıklama olduğunu ifade etti.

Barzani'nin Amerika'nın çekilmesi durumunda Irak'ta iç savaş çıkacağına dair ortaya koyduğu gerekçeyi reddeden Hizbullah, “Irak'ta iki defa iç savaş yaşandı. Birinci iç savaş Kürtlerle Araplar arasında, ikincisi de Kürtlerle Kürtler arasında yaşandı. Şimdilik sebeplerini açıklama gereği duymuyoruz; ancak bu savaşı siz idare ettiniz” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak ordusunun güvenliği sağlayabilecek durumda olmadığını, Amerikan askerlerinin çekilmesi durumunda Irak'ta bir iç savaş başlayacağını ve diğer ülkelerin Irak'ın iç işlerine karışacağını gerekçe göstererek Amerikan askerlerinin Irak'taki görev süresinin uzatılmasını istemişti.