İsrail basını Olmert'e yönelik eleştirileri tırmandırıyor

08 Mayıs 2006

SAAF-İsrail basını ordunun Lübnan konusunda çok başarısız kaldığını belirterek hükümeti sert bir

SAAF-İsrail basını ordunun Lübnan konusunda çok başarısız kaldığını belirterek hükümeti sert bir şekilde eleştirmeye başladı.

 

Haaretz gazetesi, yayımladığı iki makaleyle İsrail hükümetini Lübnan konusunda başarısız olmakla ve verdiği vaatleri yerine getirmemekle suçlayarak sert bir şekilde eleştirdi.

 

Yoel Marcus imzasıyla yayımlanan ilk makalede İsrail’in Lübnan’daki başarısızlığı büyük bir facia olarak nitelendirildi ve bu başarısızlığın İsrail düşmanlarının lehine sonuçlanacağı vurgulandı.

 

Savaşın başladığı günlerde hükümeti savaş konusunda destekleyen Marcus, cumartesi günkü yazısında “şu an İsraillilerin yaşadığı kâbus uykuda görülmemektedir; zira ordunun yenilgileri mevcut hükümetin devrilmesiyle sonuçlanabilir” diye yazdı.

 

İsrail Genel Kurmay Başkanı’nın hastalanmasına da değinen yazar, “bu hastalık İsrailli tüm askeri ve siyasi yetkilileri pençesine düşürecek” dedi ve İsrail ordusunu, Hizbullah’ın gerçek gücünü anlayamamakla ve buna karşı çözüm bulamamakla suçladı.

 

Haaretz’in diğer yazarlarından Nehemiah Shtressler de yazdığı yazısında İsrail Başbakanı Olmert’i eleştirerek “Başbakan, halka içi boş vaatler verdi ve bu vaatlerini yerine getirmiyor. Şu anki durum öncekinden daha kötü ve zaman bizim aleyhimize işliyor” diye yazdı.

 

Nehemiah Shtressler yazısında Hasan Nasrullah’ın gittikçe daha fazla taraftar topladığını belirterek, Hizbullah’ın gelecekte parlamentoda çok daha fazla sandalyeye sahip olabileceğini belirtti.