İngilizler, Libya’nın en önemli petrol şirketlerinden birini satın aldı

04 Ekim 2011

YDH- İngiliz Heritage Oil firmasının Libya’ya ait Sahara Oil Services Holdings Limited adlı petrol şirketini satın aldığı bildirildi.

 

YDH- İngiliz Heritage Oil firmasının Libya’ya ait Sahara Oil Services Holdings Limited adlı petrol şirketini satın aldığı bildirildi.

Heritage Oil firmasının kurumsal web sitesinde yer alan habere göre Libya’nın en önemli petrol firmalarından olan Sahara Oil Services Holdings Limited’in (SOSH) hisselerinin yüzde 51’i, 19.5 milyon dolar karşılığında Heritage Oil tarafından satın alındı.

Hisselerinin yüzde 51’i İngiliz firması tarafından satın alınan SOSH’ın Libya topraklarında ve kıyılarında petrol arama ve çıkarma iznine sahip olduğu bildirildi.

Heritage Oil, firması,  Sahara Oil Services Holdings Limited’in satın alınmasıyla, Libya petrol ve gaz endüstrisinde ciddi bir konum elde ettiğini açıkladı.

2009 yılında kurulan Sahara Oil Services Holdings Limited’in merkezinin Libyalı devrimcilerin kalesi olarak bilinen Bingazi kentinde olduğu bildirildi.

Heritage Oil firması kurumsal internet sitesinde firmanın bu yıl Bingazi kentinde bir üs kurduğunu ve Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin üst düzey yetkilileriyle de ilişki içerisinde bulunduğunu açıkladı.   

Heritage Oil Firması CEO’su Tony Buckingham, firmalarının Libya’da petrol aramaları ve üretimi izni alma konusunda çok iyi bir konumda bulunduklarını açıkladı.