Suriye Müftüsü’nden Hizbullah’a Tam Destek

08 Haziran 2006

SAAF-Suriye Genel Müftüsü Şeyh Ahmed Bedreddin Hassun, Şii olmaları dolayısıyla Lübnan’daki

SAAF-Suriye Genel Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, Şii olmaları dolayısıyla Lübnan’daki İslami Direnişe destek vermeyi haram kılan bazı din adamlarının fetvalarını şiddetle kınadı.

 

Şeyh Bedreddin, Al-Alam kanalına verdiği demeçte bu tür ferdi fetvaların belirli odakların Müslümanlar arasında tefrika çıkarma noktasındaki siyasi hedeflerine hizmet ettiğini söyledi.

 

Aynı din adamlarının Saddam, İran İslam Cumhuriyetine savaş açtığı zaman da aynı fetvaları verdiğini hatırlatan Şeyh Bedreddin, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Biz o gün de İran İslam Cumhuriyeti@nin Şii mezhebi değil İslam ümmetini temsil ettiğini söylemiştik. Bu noktada Caferi mezhebine mensup olmalarının bir engel teşkil etmeyeceğini, zira dinin mezhebe değil, mezhebin dine hizmet etmesi gerektiğini belirtmiştik.

 

Bugün İslam ve Arap halkları gasıp Siyonist rejime karşı cihad etmek istiyor. Şayet Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah Cihad'a çağırırsa milyonlarca Müslüman, vahşi Siyonist düşmanlığına karşı mücadele vermek üzere Lübnan’a akın edecektir.”

 

“Mezhepçi düzlemde verilen fetvaların, bu fetvaları verenlerin belirli siyasi hedefleri olduğunu ortaya çıkardığını” söyleyen Şeyh Bedreddin, “Sünni ve Şii ayrımı üretenlerin de siyasi hükümdarlar olduğunu her Sünni’nin Ehli Beyti seven bir Şii gibi olduğunu, her Şii’nin de Peygamberi izleyen bir Sünni olduğunu” belirtti.

 

Mezkur fetva sahiplerine seslenen Şeyh Bedreddin, “Siz bu fetvalarla kendiniz kaybettiniz! İslam halklarını kaybettiniz! Öte yandan direniş, İslam halklarının desteğini kazandı” dedi.

 

“Bu fetvalar yeni değil” diyen Şeyh Bedreddin, sözlerine “Siyonist düşmana karşı düzenlenen istişhadi eylemlere de haram demişlerdi. Oysa ilk istişhadi eylem düzenleyen bizzat Allah Resulü’nün sahabeleridir” diyerek devam etti.