Ankara, Suriye politikasını medya haberleri üzerine kurdu

11 Ekim 2011

YDH- Suriye Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Buseyne Şaban, bazı ülkelerin Suriye politikasını, yönlendirici ve abartılı medya haberleri üzerine kurduğunu söyledi.

 

 

YDH- Suriye Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Buseyne Şaban, bazı ülkelerin Suriye politikasını, yönlendirici ve abartılı medya haberleri üzerine kurduğunu söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Buseyne Şaban, Malezya Dışişleri Bakanlığına bağlı Dış İlişikler Enstitüsünde yaptığı konuşmada bazı ülkelerin Suriye ile ilgili politikalarını yönlendirici ve abartılı medya haberleri üzerine kurduğunu belirterek bu ülkelerden gerçekçi bir politika izlemelerini beklediklerini söyledi.

“Suriye’deki sorun, bazı ülkelerin çeteleri silahlandırmasından ve doğal süreci bozmalarından kaynaklanıyor. Suriyeli yetkililer, ülkede güvenliği sağlamaya çalışıyor” diyen Bayan Buseyne Şaban, şimdiye kadar binden fazla polis ve askerin dışarıdan desteklenen silahlı gruplar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesine yönelik sert tutumuna da değinen Buseyne Şaban, “Umarım Sayın Erdoğan, tutumunu medyaya değil, mevcut gerçeklere göre belirler ve Türkiye olayları körüklemek yerine Suriye’deki reformları destekler” dedi.

Amerika ve müttefiklerinin Suriye'de yapılan reformlarla ilgilenmediklerini belirten Buseyne Şaban, Amerika ve müttefiklerinin kendilerince “yaratıcı kaos” yaratarak Suriye üzerinde egemenlik kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Söz konusu güçlerin bölgeyi ve bölgesel zenginlikleri kontrol altına almak istediklerini söyleyen Şaban; ABD’nin Filistin halkının lehine olan 50’den fazla kararı Güvenlik Konseyi’nde veto ettiğine dikkat çekti.