Cemaat-i İslami el-Kaide’ye katıldı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
08 Haziran 2006 · 01:00

Cemaat-i İslami el-Kaide’ye katıldı

SAAF-El-Kaide’nin ikinci adamı Eymen ez-Zevahiri, Mısır’daki Cemaat-i İslami adlı örgütün, el-

SAAF-El-Kaide’nin ikinci adamı Eymen ez-Zevahiri, Mısır’daki Cemaat-i İslami adlı örgütün, el-Kaide’ye katıldığını bildirdi.

 

El-Kaide’nin iki numaralı adamı olarak kabul edilen Eymen ez-Zevahiri, cumartesi gecesi el-Cezire televizyonunda yayımlanan video bandında bu katılım haberini vererek “İslam ümmetine, büyük Cemaat-i İslami savaşçılarının el-Kaide’ye katıldıklarıyla ilgili güzel bir haberim var” dedi.

 

Mısır’daki Cemaat-i İslami adlı örgütten bu konuda henüz bir açıklama yapılmadığı bildiriliyor.

 

Cemaat-i İslami 1990’larda turist otobüslerini ve Mısır’daki Hıristiyanları hedef alan eylemler düzenlemiş Mısır’daki en büyük örgütlerden biriydi. Örgüt 1999’da ateşkes ilan etmiş, örgütün liderleri şiddeti bıraktıklarını açıklamış, Mısır yönetimi de çok sayıdaki örgüt mensubunu cezaevlerinden serbest bırakmıştı.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 21.09.2026 17:21 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/939/cemaat-i-islami-el-kaide-ye-katildi