Erbil’le Bağdat arasında bayrak gerginliği

15 Ekim 2011

YDH- Hanekin’deki devlet dairelerinden Kürdistan bayrağının indirilmesi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Irak merkezi hükümeti arasındaki ilişkilerin gerginleşmesine sebep oldu.

 

YDH- Hanekin’deki devlet dairelerinden Kürdistan bayrağının indirilmesi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Irak merkezi hükümeti arasındaki ilişkilerin gerginleşmesine sebep oldu.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı Kemal Kerkuki, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Hanekin’deki devlet dairelerinden Kürdistan bayraklarının indirilmesi yönündeki talimatına tepki göstererek Kürdistan bayraklarının indirilmesi durumunda yerlerine daha büyük bayrakların çekileceğini söyledi.

Sumeriyenews sitesine demeç veren Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu Başkanı Kemal Kerkuki, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Hanekin’deki Kürdistan bayraklarının indirilmesi yönündeki talimatının barış içinde birlikte yaşama ilkesine aykırı olduğunu savundu.

“Bizim Bağdat’taki bürolarımızda hem Irak hem de Kürdistan bayrakları bulunmakta ve bu da hiçbir sorun oluşturmamaktadır” diyen Kemal Kerkuki, Kürdistan bayrağını indirmek isteyenlerin Irak’ta barış içerisinde bir arada yaşanmasını ve demokrasinin kurumsallaşmasını istemeyenlerin işi olduğunu söyledi.

Diyala İl Meclisi Başkanı Talib Muhammed, Başbakan Nuri el-Maliki’nin Hanekin kentindeki devlet dairelerinde bulunan Kürdistan bayraklarının indirilmesi talimatını verdiğini açıklamıştı.

 Öte yandan Hanekin kentindeki Kürdistan bayraklarının indirilmesi talimatına tepki gösteren Kürt yetkililerin misilleme olarak Dohuk kentindeki özel şirketlerde asılı olan Irak bayraklarını indirdikleri ve Başbakan Maliki’nin Kürdistan halkından özür dilememesi durumunda yeni bir takım adımlar atacakları tehdidinde bulundukları bildirildi.