Abdulcelil: NATO Libya’daki görevine devam etsin

26 Ekim 2011

YDH- Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil, NATO’nun Libya’daki görevini devam ettirmesini istedi.

 

YDH- Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil, NATO’nun Libya’daki görevini devam ettirmesini istedi.

Mısır’da yayımlanan el-Yovm es-Sabi gazetesinin haberine göre Libya devrimine liderlik eden Ulusal Geçiş Konseyi’nin Başkanı Mustafa Abdulcelil, Katar’ın başkenti Doha’da yapılan Libya konulu özel toplantıda Katar’ın Libya devrimine verdiği desteği övdü ve NATO’nun görevini sürdürmesini istedi.

Mustafa Abdulcelil, “Biz, NATO’nun bu yıl sonuna kadar bize, komşu ülkelere güneye hizmet için görevini devam ettirmesini istiyoruz” dedi.

Libya’daki silahların komşu ülkelere nakledilmesini önlemek ve Libya halkının güvenliğini sağlamak için NATO’nun görev süresini uzatmasını istediklerini belirten Abdulcelil, Kaddafi rejimi kalıntılarından bazılarının güneydeki komşu ülkelere kaçtığını söyledi.

“Biz, Libya hakkında verdiği kader tayin edici kararından dolayı uluslar arası topluma çok şey borçluyuz. NATO’ya ve Katar’a bize verdikleri destekten dolayı minnettarız. Bu destekler olmasaydı devrimciler kesinlikle zafer kazanamazdı” diyen Mustafa Abdulcelil, Katar’ın devrimcilerin Trablus’u ele geçirmesinin zeminini yarattığını Katar yönetimine duyduğu şükranın altını çizdi.