Hamad bin Casim: Esed’le görüşmemiz olumlu geçti

27 Ekim 2011

YDH- Katar Başbakanı Hamad bin Casim, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirterek, bazı meselelerde anlaşma sağlanabilmesi için görüşmelerin sürmesini istedi.

 

YDH- Katar Başbakanı Hamad bin Casim, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirterek, bazı meselelerde anlaşma sağlanabilmesi için görüşmelerin sürmesini istedi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriye’yi ziyaret eden Arap Birliği heyetine başkanlık eden Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casim, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le görüşmelerinin dostane ve samimi bir havada geçtiğini açıkladı.

Arap Birliği kararı ile Suriyeli rejim muhalifleri ile Şam yönetimi arasında arabuluculuk misyonu ile Suriye’ye giden Hamad bin Casim, başkanlık ettiği heyetin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le görüşmüş olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek Arap Birliği tarafından söz konusu edilen planın bütün maddeleri konusunda Suriye yönetimi ile açık ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şam yönetiminin Suriye’de yaşanan sorunun çözümü için Arap Birliği komitesi ile temasları sürdürmek istediği izlenimi edindiğini belirten Hamad bin Casim, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le temasların sürdürülmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Görüşmenin ayrıntıları konusunda açıklama yapmak istemediğini belirten Katar Başbakanı Hamad bin Casim, “Biz sonuç almak istiyoruz. Sonuç almak için de her şeyin gizli kalması konusunda anlaşmaya vardık. İnşaallah pratik bir çözüm yolu konusunda anlaşacağız” dedi.

“Bazı meseleler var ki Şam, bu konularda daha fazla inceleme yapmak istiyor. Bize, bazı konular üzerinde daha incelemede bulunmak istediklerini söylediler. Bazı genel meseleler üzerinde anlaşmaya vardık. Bazı konularda ise Şam, birkaç gün daha incelemelerde bulunacak. Önemli olan kan dökülmesini önlemek, aksi takdirde her iki taraftan da insan ölecek” diyen Hamad bin Casim, öldürülen Suriye güvenlik güçleri hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine de terörü nerede ve ne zaman olursa olsun reddettiklerini söyleyerek cevap verdi.

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi ise Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in görüştüğü Hamad bin Casim başkanlığındaki Arap Birliği heyetine ısrarla Suriye’nin iç işlerine karışılmasını istemediğini vurguladığını yazdı.