Suriye’ye saldırı olursa ne Amerikalılar kalır ne de siyonistler

05 Kasım 2011

YDH- İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, Batılıların Suriye’ye yönelik askeri bir müdahalede bulunması durumunda bunun Amerikalılara ve İsraillilere pahalıya mal olacağını söyledi.

 

YDH- İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, Batılıların Suriye’ye yönelik askeri bir müdahalede bulunması durumunda bunun Amerikalılara ve İsraillilere pahalıya mal olacağını söyledi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, İran Genelkurmay başkanı General Hasan Firuzabadi, bugün Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen bir serginin açılışı sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İsrail’in İran’a yönelik saldırı hazırlığında olduğuna dair haberleri değerlendiren General Firuzabadi, “Amerika, Siyonist rejimin İran’a saldırması durumunda sadece bu rejimin değil, Amerika’nın da ciddi bir zarar göreceğini biliyor. Şu an zevahiri kurtarmak için bu tür tavırlar takınıyorlar” dedi.

Kendilerine yönelik bir askeri tehdidin uzak ve düşük bir ihtimal olarak görmekle birlikte bunu kesin bir tehdit olarak değerlendirdiklerini ve tam bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten General Firuzabadi, Suriye’ye yönelik tehditlerle ilgili olarak da “Şam yönetimi geçtiğimiz 30 yıl boyunca İsrail’le uzlaşma içerisine girmedi. Kudüs işgalcisi rejim karşısında ileri bir hat olarak Filistin’in arkasında durdu” dedi.

Suriye yönetiminin nitelik bakımından Suudi Arabistan, Libya, Mısır ve Tunus gibi bölge diktatörlüklerinden farklı olduğunu belirten General Firuzabadi, “Bölgedeki İslami uyanış hareketlerinde Suriye dışındaki ülkelerde halk diktatörlere karşı durmaktadır. Suriye’de ise Amerika’nın karşı çıkan yönetime Amerika, Siyonist rejim ve maalesef, Amerika’nın hilesine kanan Türkiye karşı duruyor. Elbette sevindiricidir ki Beşşar Esed, ülke içerisinde köklü değişiklikler yapma kararı almıştır” dedi.

Suriye’ye yönelik askeri tehditlere de değinen Firuzabadi, “Suriye yönetiminin Libya modeli kullanılarak korkutulmasının sebebi, Suriye’de Libya modelini uygulamaya güç yetirebileceklerinden değil, Suriye yönetiminin tutumunu aşağı çekmek içindir. Eğer Batılılar, Siyonist rejime karşı duran bu cepheyi kırarlarsa tüm Müslümanlar ayaklanır, o zaman da ne siyonsitler kalır ne de Amerikalılar” dedi.