Güdümlü Suriye muhalefeti: Şam’la görüşmeyeceğiz

07 Kasım 2011

YDH- İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi’nin Başkanı Burhan Galyon’un, Şam’la müzakerelere oturmayacaklarını açıkladığı bildirildi.

 

YDH- İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi’nin Başkanı Burhan Galyon’un, Şam’la müzakerelere oturmayacaklarını açıkladığı bildirildi.

El-Arabiya televizyonunun haberine göre İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyon, kurban bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak Suriye güvenlik güçlerinin barışçı gösteriler düzenleyenlere yönelik şiddetini arttırdığını öne sürerek “devrimin şehitleri ve kurbanlarının kanı üzerine rejimle müzakerede bulunmayacağız” dedi.

Fransa’da yaşayan Burhan Galyon, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman’ın girişimi ve Katar’ın yönlendirmesi ile İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey’in başkanlığına seçilmişti.

Burhan Galyon, Arap Birliği’nin Suriye’de yaşanan bunalımın çözümü konusunda başlattığı girişimle ilgili olarak daha önce ihtiyatlı açıklamalar yapan konseyin başkanı sıfatıyla yayımladığı mesajda Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’i, Arap Birliği’nin çözüm planını kabul ederek daha fazla insan öldürmek için vakit kazanmaya çalışmakla suçladı.

Suriye ordusunda görev yapan subaylara emirlere itaat etmemeleri yönünde çağrıda bulunan Galyon, Arap Birliği’nden ve Birleşmiş Milletlerden “Suriye’ye bir inceleme heyeti göndererek halkı korumak için gerekli adımları atmasını istediklerini” söyledi.

Öte yandan Suriye İçişleri Bakanı Yardımcısı Abdulfettah Ammure, Arap Birliği’nin sunduğu çözüm planı çerçevesinde Suriye ordusunun ve güvenlik güçlerinin pazartesi gününden itibaren kentlerden çekileceğini açıkladı.