Humus’ta 180 füze rampası ele geçirildi

08 Kasım 2011

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Humus kentinde terörist gruplara ait kısa menzilli 180 füze rampası ele geçirdiği bildirildi.

 

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Humus kentinde terörist gruplara ait kısa menzilli 180 füze rampası ele geçirdiği bildirildi.

Suriye’den yayın yapan ed-Dunya televizyonu, Suriye güvenlik güçlerinin Humus kentindeki en tehlikeli terörist gruplardan birine ağır bir darbe vurduğunu belirterek bazı örgüt üyelerinin tutuklandığını bildirdi.

Humus kentinin Baba Amr bölgesinde 180 kısa menzilli füze rampası ele geçirildiğini belirten ed-Dunya televizyonu, ortaya çıkarılan büyük bir sahra hastanesinde de çok sayıda gelişmiş teçhizatla silah ele geçirildiğini bildirdi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rusya, Çin, Brezilya gibi ülkeler ile Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği gibi uluslar arası kurumlara birer mektup göndererek Suriye hükümetinin güvenliği sağlamak için silahlarını teslim edenlerin genel af kapsamına alınacağını açıkladığını; ancak Amerikan Dışişleri Bakanlığının resmen Suriye’nin iç işlerine karışarak silahlı gruplardan silahlarını teslim etmemesini istediğini ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Amerika’nın bu adımıyla Suriye’deki terörist grupları desteklediğini söyledi.

Türkiye’ye sığınan Riyad Esed liderliğindeki Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup, 22 Ekim’de rejimi devirmek için silahlı mücadele başlattığını açıklamış, Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcülerinden Mark Toner de Suriyeli muhaliflerin silahlı mücadele kararı almalarının normal olduğunu söylemişti.