İmam Sadr’ın katilleri hala Trablus’ta

10 Kasım 2011

YDH- Libya’nın devrik diktatörü Muammer Kaddafi’nin istihbarat müdürü, Lübnan Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın katillerinin hala Trablus’ta yaşadığını açıkladı.

 

YDH- Libya’nın devrik diktatörü Muammer Kaddafi’nin istihbarat müdürü, Lübnan Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın katillerinin hala Trablus’ta yaşadığını açıkladı.

Lübnan’dan yayın yapan “Elan” televizyonuna demeç veren devrik Libya diktatörü Muammer Kaddafi’nin özel İstihbarat Müdürü Ahmed Ramazan, Kaddafi’nin İmam Musa Sadr ile görüştükten birkaç saat sonra İmam Sadr’ı beraberindekilerle birlikte öldürttüğünü belirterek katillerin hala Trablus’ta yaşadığını söyledi.

İmam Musa Sadr’la beraberindekilerin öldürülmesinden Kaddafi’nin şahsen sorumlu olduğunu belirten Ahmed Ramazan, “Kaddafi, İmam Musa Sadr ve arkadaşlarıyla iki buçuk saat görüştükten sonra rejiminin üst düzey iki yetkilisine gelin ve bunları götürün diye emir verdi. Ben, bir müddet sonra aralarında Kaddafi’nin sekreterinin de bulunduğu bazı kaynaklardan onların öldürüldüğünü duydum” dedi.

Ahmed Ramazan, İmam Musa Sadr ve beraberindekileri Kaddafi’nin emriyle öldüren iki kişinin isimlerini ve görevlerini de açıklayarak bu şahısların hala Trablus’ta yaşamakta olduğunu ifade etti.

Söylediklerinin Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarıyla Kaddafi İnsan Hakları Örgütü adlı kurumun konuyla ilgili dosyaları incelenerek ispat edilebileceğini belirten Ahmed Ramazan, Kaddafi’nin İmam Musa Sadr’ın Libya’dan ayrıldığı yönündeki açıklamasının ise konuyu örtbas etmek için uydurulmuş bir yalan olduğunu söyledi.

İmam Musa Sadr, 1978 yılında Kaddafi’nin daveti üzerine gitmiş; ancak kendisinden bir daha haber alınamamıştı. İmam Musa Sadr’ın cezaevinde tutulduğuna dair birtakım iddialar ortaya atılmış ise de bu iddialar şimdiye kadar doğrulanamamıştı.