Irak, havaalanlarını Türk uçaklarına kapatıyor

20 Kasım 2011

YDH- Irak hükümetinin, Irak uçaklarına izin vermeyen Türkiye’ye misilleme olarak havaalanlarını Türk uçaklarına kapatacağı bildirildi.

 

YDH- Irak hükümetinin, Irak uçaklarına izin vermeyen Türkiye’ye misilleme olarak havaalanlarını Türk uçaklarına kapatacağı bildirildi.  

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Ulaştırma Bakanlığı bir bildiri yayımlayarak pazar gününden sonra Türkiye tutumunu değiştirinceye kadar havaalanlarının Türk uçaklarına kapatılacağını ve hiçbir Türk uçağının Irak’taki havaalanlarına inmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Irak Ulaştırma Bakanı Hadi el-Amiri, yaptığı açıklamada Türkiye’nin Iraklı bir petrol şirketinin 5 milyon dolarlık borcunu gerekçe göstererek havaalanlarını Irak uçaklarına kapattığını belirterek, kendilerinin de Ankara’nın bu adımına karşılık vererek Irak’taki havaalanlarını Türk uçaklarına kapatacaklarını söyledi.

Süleymaniye havaalanı yönetimi, Irak Ulaştırma bakanlığından kendilerine bu yönde bir talimat gelmediğini belirterek, merkezi hükümetin bu yönde bir karar alması durumunda Erbil’in de buna uymak zorunda olacağını söyledi ve böyle bir uygulamaya gidilmesi durumunda Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin büyük zarar göreceğini ifade etti.

Erbil ve Süleymaniye havaalanlarına haftada 8-9 Türk uçağının iniş yaptığı bildiriliyor.