Katar, ABD ve İsrail’in planlarını uyguluyor

03 Aralık 2011

YDH- Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın üvey kardeşi Prens Tallal bin Abdulaziz, Katar yönetiminin Suudi Arabistan’a komplolar kurduğunu belirtti.

 

YDH- Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın üvey kardeşi Prens Tallal bin Abdulaziz, Katar yönetiminin Suudi Arabistan’a komplolar kurduğunu belirtti.

En-Nahil haber ajansının bildirdiğine göre Mısır’ın eski Lideri Cemal Abdunnasır yanlısı fikirlere sahip olduğu için 1961 yılında Suudi yönetimi tarafından pasaportu iptal edilen reformcu Suudi Prensi Tallal bin Abdulaziz, Katar yönetiminin Suudi Arabistan’a yönelik komplolar kurduğunu ve ülkesindeki durumun kötüye gittiğini söyledi.

Mısır’da yaşayan Prens Tallal bin Abdulaziz, üç “Arap şahsiyetle” evinde yaptığı görüşmede Katar yönetimi ve Suudi Arabistan’la ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Katar’da hakim olan Al-i Sani ailesini sert sözlerle eleştiren Prens Tallal bin Abdulaziz, “Katarlı yetkililer, İsrail ve onun hamilerinin Filistinlilere ve Araplara yönelik planlarının uygulayıcılarıdır. Al-i Sani ailesi, bir sonraki aşamada Arabistan’ı bölme peşindedir” dedi ve ülkesinin kanlı çatışmaların eşiğinde olduğunu öne sürdü.

Katar’a hakim olan Al-i Sani ailesinin, Arabistan’daki Suudi hanedanını Mekke ve Medine ile sınırlamak istediğini belirten Prens Tallal bin Abdulaziz, Katar’ın Arabistan’ın Ürdün yakınlarındaki bölgelerine de Filistinlileri yerleştirmeyi planladığını söyledi.

Amerika’nın Arabistan’ın bütünlüğünü istemediğini ve Katar’ı başta Körfez ülkeleri olmak üzere Arap ülkelerine musallat ettiğini savunan Prens Tallal bin Abdulaziz, “Al-i Sani ailesi, Amerika ve Katar yanlısı bazı Suudi prenslerle birlikte Körfez ülkelerinde karmaşa yaratmaya çalışmaktadır” dedi.

Suudi ailesi içerisinde “Serbest Prensler” olarak bilinen reform yanlısı grubun liderliğini yapan Prens Tallal bin Abdulaziz, Nasırcı fikirleri yüzünden Suudi krallığı tarafından dışlanmış ve Mısır’a yerleşmişti.

Kendisini sosyalist olarak tanımlaması ve reform yanlısı eleştirilerinden dolayı 1961’de pasaportu iptal edilen Prens Tallal bin Abdulaziz, eleştirilerinin dozunu azaltması karşılığında ülkeye giriş izni elde etmiş ve 2007 yılında ülkeyi liberalleştirmek amacıyla Suudi Arabistan’da yasak olmasına rağmen parti kurma talebinde bulunmuştu.