İsrail, Libya’da konsolosluk açmaya hazırlanıyor

10 Aralık 2011

YDH- Libya Ulusal Geçiş Konseyi ile gizli temaslarını sürdüren İsrail’in, Libya’nın başkenti Trablus’ta konsolosluk açmaya hazırlandığı bildirildi.

 

YDH- Libya Ulusal Geçiş Konseyi ile gizli temaslarını sürdüren İsrail’in, Libya’nın başkenti Trablus’ta konsolosluk açmaya hazırlandığı bildirildi.

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, İsrail’le Libya Ulusal Geçiş Konseyi arasında Trablus’ta büyükelçilik açılması konusunda gizli temasların sürdüğünü belirterek İsrail’in yakında Trablus büyükelçiliği adayını açıklayacağını öne sürdü.

Arabstoday de İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin Tel Aviv'in Ulusal Geçiş Konseyi ile Libya ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmei için temaslarda bulunduğunu yazdığını belirterek Dürzi kökenli Raslan Ebu Rukun'un Trablus'a gönderilecek ilk İsrail büyükelçisi olabileceğini bildirdi. 

Bir İsrailli diplomatın Trablus büyükelçisi adayı olarak yakında Libya’ya gideceğini belirten gazete, Arap kökenli Yahudilerden Raslan Ebu Rukun’un İsrail’in Trablus büyükelçiliğine atanmasının güçlü bir ihtamal olduğunu yazdı. 

Raslan Ebu Rukun, halen İsrail’in Amerika’nın Atlanta kentinde konsolos olarak görev yaptığı bildirildi.

Raslan Ebu Rukun’un yakında gerçekleştireceği Libya ziyaretine insani bir boyut kazandırmak için doktorlardan oluşan bir heyeti de beraberinde götüreceği bildirildi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi ile İsrail arasındaki bağlantının devrim sürecinde Bernard Henri Levi tarafından sağlandığı belirtiliyor.