Libya ordusu ile Zintanlı milisler arasında çatışma

10 Aralık 2011

YDH- Libya ordusu ile Trablus uluslar arası havaalanını kontrolü altında tutan Zintanlı milisler arasında silahlı çatışma yaşandığı bildirildi.

 

YDH- Libya ordusu ile Trablus uluslar arası havaalanını kontrolü altında tutan Zintanlı milisler arasında silahlı çatışma yaşandığı bildirildi.

Bugün Libya’da düzenlenen ulusal diyalog konferansında konuşan Libya geçici Hükümet Başkanı Abdurrahim el-Kib, ulusal diyalog sürecinde hiçbir kesiminin dışlanmaması gerektiğini söyledi.

Katar’ın el-Cezire televizyonu, Libya ordusu ile Kaddafi rejimini devirmek için Zintan kentinden başkent Trablus’a gelen ve rejimin devrilmesinden sonra Trablus havaalanını kontrolü altına alan milislerle çatıştığını duyurdu.

Zintanlı milisler, geçtiğimiz haftalarda Trablus Askeri Konsey Başkanı Abdulhakim Belhac’ı sahte pasaportla Türkiye’ye gelmek isterken tutuklamış, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil’in devreye girmesi sonucu serbest bırakılan Belhac’ın Türkiye’ye gelerek Suriyeli rejim karşıtlarıyla görüştüğü açıklanmıştı.

Libya’daki aralarında ABD, İngiltere ve Fransa’nın da bulunduğu 13 ülkeden oluşan çok uluslu güce komuta eden Katar’ın, Libya’dan Türkiye’deki Suriyeli rejim karşıtlarına silah ve militan nakli yaptığı yönündeki haberlere dikkat çeken siyasi gözlemciler, son çatışmanın Trablus havaalanını Zintanlı milislerden temizleme girişimi olarak yorumluyor.