Türkiye öncülük edeceği için Suriye’ye dış müdahaleye karşıyız

17 Aralık 2011

YDH- Suriye’deki rejim muhalifi Kürtlerin Suriye’ye yönelik bir dış müdahaleye karşı olduklarını açıkladıkları bildirildi.

 

YDH- Suriye’deki rejim muhalifi Kürtlerin Suriye’ye yönelik bir dış müdahaleye karşı olduklarını açıkladıkları bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre, Suriye’deki rejim muhalifi Kürt partilerden Demokratik Birlik Partisi Başkanı Salih Muhammed, Suriye’ye yönelik herhangi bir dış müdahaleye Türkiye’nin öncülük edeceğini gerekçe göstererek karşı olduklarını açıkladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Demokratik Birlik Partisi Başkanı Salih Muhammed, “Geçtiğimiz Perşembe günü Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüştük. O da Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin endişelerini dile getirdi ve Arap Birliği’nin Suriye’^de daha fazla kan dökülmemesi için tüm gücüyle çalıştığını söyledi” dedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi’ye Suriye’ye yönelik bir dış müdahale istemediklerini söylediğini aktaran Demokratik Birlik Partisi Başkanı Salih Muhammed, “Suriye’deki Kürt muhalif partiler, Suriye’ye yönelik bir dış müdahaleye karşıdır. Çünkü eğer bir dış müdahale olursa bu müdahalede Türkiye öncü olacaktır. Biz, bu sebeple Suriye’ye dış müdahale istemiyoruz” dedi.