Tarık Haşimi hakkındaki tutuklama kararı yayımlandı

19 Aralık 2011

YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi terröist eylemlere karıştığı gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi.

 

YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi terröist eylemlere karıştığı gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi.

El-Alem televizyonunun haberine göre, Irak yargısı, terör eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan bir sanığın verdiği ifadeye dayanarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında terör eylemlerine karışmak suçlamasıyla tutuklama kararı çıkardı.

Irak güvenlik kaynakları, Tarık Haşimi ile bazı kişisel koruma görevlileri hakkındaki tutuklama kararının beş kişilik bir yargıç komitesi tarafından verildiğini açıkladı.

Irak güvenlik güçleri, dün öğleden sonra Tarık Haşimi’yi Bağdat’tan Süleymaniye’ye giderken Bağdat havaalanında alıkoymuş, beraberindeki üç kişiyi tutukladıktan sonra Haşimi’nin Süleymaniye’ye gitmesine izin vermişti.

İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye koalisyonundan milletvekili seçilen Tarık Haşimi, bir bildiri yayımlayarak tutuklanan üç koruma görevlisinin serbest bırakılmasını istedi.

Öte yandan Başbakan Nuri el-Maliki’nin yardımcısı Salih Mutlak’a verilen güvenoyunun geri alınması için çağrıda bulunduğu Irak meclisi, Salih Mutlak’la ilgili güven oylamasını ocak ayına kadar ertelediği bildirildi.