Suriyeli muhalifler Bağdat’a gelecek

20 Aralık 2011

YDH- Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı, Suriyeli muhaliflerin Irak’ın başlattığı arabuluculuk girişimi kapsamında önümüzdeki hafta Bağdat’a gideceğini açıkladı.

 

YDH- Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı, Suriyeli muhaliflerin Irak’ın başlattığı arabuluculuk girişimi kapsamında önümüzdeki hafta Bağdat’a gideceğini açıkladı.

El-Alem televizyonunun haberine göre Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Felah Feyyaz, Suriye yönetimi karşıtlarından oluşan bir heyetin gelecek hafta Irak’ın Suriye’deki bunalımın çözümü için başlattığı arabuluculuk girişimi kapsamında Bağdat’a geleceğini açıkladı.

Suriye’de geçtiğimiz mart ayından bu yana yaşanan huzursuzlukların çözümü için arabuluculuk girişimi başlatan Irak hükümeti, Suriye içindeki ve dışındaki silahlı gruplar hariç olmak üzere Şam yönetimi karşıtlarıyla temaslar kurduğunu ve yaşanan bunalımın çözümü için bu temasları sürdüreceğini açıklamıştı.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de bu hafta yaptığı bir açıklamada Irak’ın arabuluculuk girişiminin Arap Birliği girişimi çerçevesinde olduğunu belirterek Suriyeli muhaliflerin taleplerinin Şam yönetimine aktarılmasını amaçladığını söylemişti.

Katar ve Türkiye'nin girişimiyle İstanbul'da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim karşıtı örgütün Lideri Burhan Galyon, Suriye yönetiminin Arap Birliği gözlemcilerinin ülkeye gelmesine izin veren protokolü imzalamasını "bir aldatmaca" olarak niteleyip dış müdahale talebinde bulunurken, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Felah Feyyaz, Bağdat'a gidecek olan Suriye rejim karşıtları arasında BUrhan Galyon'un olup olmayacağı konusunda bilgi vermedi.