Suudi rejimini biz devireceğiz

24 Aralık 2011

YDH- Katar Başbakanı Hamad bin Casim’in Katar’ın Suudi rejimini devireceğine dair sözlerinin yer aldığı gizli demeci internete düştü.

 

YDH- Katar Başbakanı Hamad bin Casim’in Katar’ın Suudi rejimini devireceğine dair sözlerinin yer aldığı gizli demeci internete düştü.

El- Alem televizyonunun haberine Katar Başbakanı Hamad bin Casim, bazı internet itelerinde yayımlanan gizli demecinde Katar’ın Suudi rejimini devireceğini söyledi.

Katar Başbakanı Hamad bin Casim, “Suudi rejimi hiç kuşkusuz Katar tarafından devrilecek, Katar’ın el-Katif ve eş-Şarkıye bölgelerine girdiği gün, Suudi Arabistan bölünmüş olacak” dedi.

Suudi ailesinin bitkin ve yıpranmış olduğunu belirten Katar Başbakanı Hamad bin Casim, Suudi Kralı Abdullah’ın ülkeyi yönetmekten aciz olduğunu, Suudi ordusunun değişme umudunun da olmadığını iddia etti.

Amerika’nın ve İngiltere’nin kendisinden Suudi Arabistan’daki durumla ilgili rapor istediğini belirten Hamad bin Casim; ancak Amerika ve İngiltere’nin Suudi rejiminin devrilmesinden sonra bu ülkede İslamcıların yönetimi ele geçirmesinden endişe ettiğini söyledi ve “Bu yüzden Katar bu durumdan yararlanarak Amerikan üslerinin Katar’a nakledilmesini başardı ve Suudilerden bu imtiyazı aldı” dedi.

Katar’ın bölgedeki etkinlik bakımından Suudi yönetiminden öne geçmeyi başardığını belirten Katar Başbakanı Hamad bin Casim, Suudi Arabistan’da yakında bir halk devrimi olacağını öne sürdü.