Hizbullah bugün de 13 İsrail kentini vurdu

08 Ağustos 2006

SAAF-Hizbullah, İsrail’in Lübnan’daki sivil hedeflere yönelik saldırılarına misilleme yaparak bugün

SAAF-Hizbullah, İsrail’in Lübnan’daki sivil hedeflere yönelik saldırılarına misilleme yaparak bugün de 13 İsrail kentini füzelerle vurdu.

 

Mehrnews Haber Ajansı’nın Lübnan resmi haber ajansına dayandırarak verdiği bilgiye göre Hizbullah bugün bir açıklama yaparak İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına cevap olmak üzere bugün öğleden sonra İsrail’in Kiryat Şimona, Defne, Dan, Kefer Balum, Haguşarim, Gunin, Navot, Mordehay, Yavom, Ramat Neftali, Avivim, Hamim ve Akka kentlerini füzelerle vurduğunu belirtti.

 

İsrail polisi, bugün söz konusu kentlere 60 füze düştüğünü açıkladı.

 

Öte yandan Hizbullah birliklerinin İsrail askerleriyle güney Lübnan’daki çatışmaları bugün de devam etti. Aynaata, Bint Cubeyl, Ayterun ve Debel bölgelerinde çatışmalar yaşandığı bildirilirken, el-Alem televizyonu, el-Lebune, Debel ve Bint Cubeyl bölgelerinde yaşanan çatışmalarda biri subay olmak üzere 3 İsrail askerinin öldürüldüğünü 11 askerin de yaralandığını duyurdu.

 

El-Alem televizyonu ayrıca Hizbullah savaşçılarının Rasu’n Nakura’nın doğusundaki Telle el-Lebuna’da İsrail ordusuna ait çok miktarda silah ve mühimmat ele geçirdiğini bildirdi.