Müslüman Kardeşler: Liberaller demokrasiden korkuyor

26 Aralık 2011

YDH- Müslüman Kardeşler Sözcüsü, Mahmud Gazlan, liberallerin Mısır’da demokrasinin yerleşmesinden korktuğunu savundu.

 

YDH- Müslüman Kardeşler Sözcüsü, Mahmud Gazlan, liberallerin Mısır’da demokrasinin yerleşmesinden korktuğunu savundu.

Cezayir’de yayımlanan el-Haber gazetesinin bildirdiğine göre, Müslüman Kardeşler Sözcüsü Mahmud Gazlan, Mısırlı liberallerin her zaman askerlerin siyasi sahnede bulunmasından yana olduğunu belirterek liberallerin Mısır’da gerçek demokrasinin yerleşmesinden korktuğunu söyledi.

Mısırlı liberallerin Müslüman Kardeşlerin seçimlerde kazandığı büyük zaferden dolayı çok öfkeli olduğunu ve çıkarlarının tehlikeye girdiğini düşündüğünü belirten Gazlan, “bu yüzden liberaller, yenilgilerini telafi etmek için Mısır’daki durumu bunalımlı gibi göstermeye ve askerlerin siyasete daha fazla müdahil olmasına çalışıyor” dedi.

Liberalleri İslamcılara karşı solcularla ittifak kurmakla suçlayan Gazlan, “biz mümkün olan en kısa sürede sivil yönetime geçişten yanayız; çünkü devrimden sonra Askeri Konsey’le geçiş yönetiminin 6 ay içerisinde seçilmiş yönetime devredilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı. Şu an bu süre doldu; ancak Askeri Konsey hala bu anlaşmaya riayet etmiyor” dedi.

Mahmud Gazlan, Mısır’da sivil yönetime geçişin gecikmesinden liberalleri sorumlu tutarak geçiş süreci tamamlandığında Mısır’da gerçek demokrasiye kavuşulacağını söyledi.