A.Hamenei:Mezhep ihtilafı çıkarmak İslam'a ihanettir

08 Ağustos 2006

SAAF-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, İslam düşmanlarının Şii ve Sünni ihtilafları

SAAF-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, İslam düşmanlarının Şii ve Sünni ihtilafları çıkararak bundan kendi amaçları doğrultusunda istifade ettiğini belirterek Müslümanlar arasında ihtilaf çıkaranların İslam ümmetine ihanet ettiğini söyledi.

 

Hz. Ali’nin doğum günü münasebetiyle İranlı Ehl-i Sünnet alimlerinin de katıldığı törende bir konuşma yapan İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, “bugün İslam ümmetinin en önemli görevi, Allah yolunda cihat etmek; Müslümanların ilmi görkemliliğini, insani ahlak ve İslami izzeti tekrar ihya etmek ve Müslümanların zayıflığını ve geri kalmışlığını telafi etmek için çalışmaktır” dedi.

 

Hz. Ali’nin doğum gününü tüm Müslümanlara tebrik ettiğini belirten Ayetullah Hamenei, Peygamber’den ve Allah yolunda cihadın sembolleri olan Allah dostlarının hayatlarından ibret almak gerektiğini söyleyerek “bu cihat sadece savaş dönemiyle sınırlı değildir, barış dönemlerinde de İslam ümmetinin ilmi ve dini açıdan yükselmesini, Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlamak ve birliği bozucu iç sapmalara karşı koymak da Allah yolunda cihadın bir başka şeklidir” diye konuştu.

 

İslam dünyasının Allah yolunda cihattan gafil kaldığı için bugün yaşanan üzüntü verici zaaf ve çöküntüyü yaşamakta olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, “Bugün İslam dünyası Hz. Ali’nin doğum günü olan 13 Recep’te kana bulanmış bir haldedir. Lübnan’da, Filistin’de, Irak’ta ve Afganistan’da Müslümanların kanı akıtılmaktadır. Böylesi bir hal içerisinde dahi Müslümanlar arasında iki fenomen ortaya çıkarılmaktadır. Bunların her ikisi de düşündürücü ve ibret vericidir. Müslümanlar bu iki fenomenden dolayı Allah’a tövbe etmelidir” dedi.

 

Filistin ve Lübnan’da masum kadın ve çocukların İsrail tarafından katledilmesinin bu iki fenomenden kaynaklandığını belirten İslam İnkılabı Rehberi, “Bugün Lübnan halkının yaşadığı musibetler, yarın herhangi bir ülkenin başına da gelebilir. Binaenaleyh, İslam dünyasının, dünyadaki büyük güçlerin hiçbir zaman onların menfaatini gözetmeyeceğinin farkında olması ve birlik ve beraberliğini koruması gerekiyor” diye konuştu.

 

 Ayetullah Hamenei, ABD ve İngiltere ile diğer bazı ülkelerin İsrail’i teşvik eden tutumunu ve insan hakları, medeniyet ve terörizmle mücadele iddiasında bulunmasına rağmen Birleşmiş Milletlerin sergilediği zayıf ve aldırışsız tavrı eleştirerek “mevcut şartlardaki ikinci acı veren fenomen, İslam ülkeleri arasındaki tefrikadır. Özellikle de bazı Arap ülkelerinin izlemekle yetinen tutumu son derece yanlış ve yıkıcıdır” dedi.

 

Bugün Hizbullah’ı desteklemenin tüm İslam toplumları için vacip olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, “ABD’yi ve bazı istikbari güçleri dikkate alarak susan İslam ülkeleri, şunu iyi bilmelidir ki ABD hiçbir zaman onları dikkate almayacaktır” dedi.

 

Şii ve Sünni ihtilafları çıkarmanın İslam düşmanlarının her zaman başvurduğu bir araç olduğunu belirten İslam İnkılabı Rehberi, “tefrika İslam dünyası açısından öldürücü bir zehirdir. İslam düşmanlarının istifadesine yol açacak şekilde Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarıcı her adım İslam dünyasına ihanettir” dedi.

 

Lübnan Hizbullah’ını İslami duruşun ve İslami izzetin canlılığının bir örneği olarak niteleyen Ayetullah Hamenei, “yenilmez bir ordu olarak nitelenen Siyonist rejim ordusu, 6 gün içerisinde üç Arap ülkesinin ordusunu yenmişti. Bugün yaklaşık bir aydır tüm gücüne ve ABD’nin tüm askeri yardımlarına rağmen Allah yolunda cihat eden Hizbullah karşısında henüz hiçbir üstünlük kuramadığı gibi bazı cephelerde de yenilmektedir” diye konuştu.