Suriye’de Katarlı bir istihbarat subayı tutuklandı

01 Ocak 2012

YDH- Katarlı bir istihbarat subayının sahte pasaportla geldiği Şam havaalanında Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalandığı bildirildi.

 

YDH- Katarlı bir istihbarat subayının sahte pasaportla geldiği Şam havaalanında Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalandığı bildirildi.

El-Alem televizyonu, Ürdün’den yayın yapan bir internet sitesine dayandırdığı haberinde, sahte bir pasaportla Şam havaalanında yakalanan Katarlı istihbarat subayının bir Arap ülkesinden geldiğini bildirdi.

Suriye güvenlik güçlerinin şüphesini çeken şahsın havaalanındaki bir güvenlik merkezinde gözaltına alındığı ve Katarlı olduğunu söylemesi üzerine de soruşturmanın daha kapsamlı sürdürülmesi için havaalanından alınarak güvenlik merkezine götürüldüğü bildirildi.

Tutuklanan şahsın Katarlı bir istihbarat görevlisi olduğunu söylediği ve Suriye’deki görevi konusunda itiraflarda bulunduğu; ancak Suriye güvenlik yetkililerinin şahsın itiraflarıyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmadığı belirtildi.

Ürdün’den yayın yapan Ülkemizden Haberler adlı internet sitesi, Katarlı istihbarat subayının geçtiğimiz ayın başlarında yakalandığını ve Suriye istihbarat servisinin de şahsın itiraflarını görüntülü olarak kaydettiğini bildirdi.

Suriye ve Katar arasında yakalanan istihbarat subayı konusunda temaslar başladığı bildirilirken haber kaynakları, teyit edilmemekle birlikte Suriye’de yakalanan istihbarat görevlisinin Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al-i Sani’nin yakınlarından olduğunu bildiriyor.

Daha önce de Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, 42 Türk istihbaratçının Suriye’de tutuklu olduğunu bildirmiş, Cumhurbaşkanı Danışmanı Erşet Hürmüzlü’nün 42 istihbaratçının tutuklandığını doğruladığını ifade etmiş; ancak Türkiye hükümetinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmamıştı.