Suriye Koordinasyon Kurulu'ndan Arap Gücü şartı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
19 Ocak 2012 · 01:00

Suriye Koordinasyon Kurulu'ndan Arap Gücü şartı

YDH- Suriye’de Demokratik değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Arap Birliği’nin Suriye’ye asker göndermesine ilişkin şartını açıkladı.

 

YDH- Suriye’de Demokratik değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Arap Birliği’nin Suriye’ye asker göndermesine ilişkin şartını açıkladı.

Yabancı istihbarat servislerinin güdümündeki Suriyeli muhaliflerin aksine Suriye’ye yönelik dış müdahaleye ve silahlı mücadeleye karşı çıkan tutumuyla bilinen Heysem Menna liderliğindeki Suriye’de Demokratik değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grubun Genel Sekreteri Reca en-Nasır, Suriye’ye Arap gücü gönderilmesini Şam’ın bunu kabul etmesi ve gönderilecek gücün sadece bir “barışı koruma gücü” niteliği taşıması halinde kabul edeceklerini söyledi.

El-Alem televizyonuna demeç veren Reca Nasır, “Suriye’de yaşanan bunalım Suriye’nin iç meselesidir, bu Katar’ı ilgilendirmez” diye başladığı açıklamasında bazı Arap ülkeleriyle uluslar arası çevrelerin Suriye sorununu uluslar arası mir mesele haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Suriye’ye yönelik her türlü yabancı askeri müdahaleye karşı olduklarını belirten Nasır, “Arap müdahalesini yabancı görmüyoruz; ancak Arap gücünün Suriye’ye gelmesinin şartı, Şam’ın bunu kabul etmesidir” dedi.

  

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 28.09.2026 03:41 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/9762/suriye-koordinasyon-kurulu-ndan-arap-gucu-sarti