Irak: Türkiye kışkırtıcılık yapıyor

24 Ocak 2012

YDH- Irak hükümeti, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Irak’la ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

 

YDH- Irak hükümeti, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Irak’la ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

El- Alem televizyonunun haberine göre Irak Başbakanlık Ofisi, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’a yönelik açıklamalarıyla ilgili bir bildiri yayımladı.

Irak Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, “farklı grup ve taifelere mensup Irak halkı, başka bir ülkenin değil, kendi ülkesinin hükümetiyle iftihar etmektedir” denildi.

Başbakan Erdoğan’ın Irak’ta yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili açıklamasına tepki gösterilen açıklamada, “Irak halkını savunduğuna inanan Erdoğan, yaptığı açıklamalarla Irak halkını kışkırtmaktadır” ifadesine yer verildi.

Irak’taki Şiilerin ve Sünnilerin kardeş olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Irak halkının bir grubu bir başka gruba karşı savunanlara ihtiyacı yok” denildi.

Başbakan Recep Tayyip Edoğan, bugün Meclis'te AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada “Maliki'nin şunu bilmesi gerekir; bir mezhep kavgası içerisinde Irak'ta böyle bir çatışma sürecini başlatırsanız buna da bizim sessiz kalmamız mümkün değil." demişti.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında ülkede gerçekleştirilen terör eylemlerinde rolü bulunduğu suçlamasıyla tutuklama kararı çıkarılmasının ardından Türkiye hükümeti tarafından yapılan açıklamalar, Bağdat ile Ankara ilişkilerinde gerginliğe neden oldu.