Vefd: İsrail’le gaz anlaşmasını onaylayan her hükümet karşısında bizi bulur

24 Ocak 2012

YDH- Mısır’daki Vefd Partisi, Mısır’la İsrail arasındaki gaz anlaşmasını devam ettirecek her türlü hükümete karşı çıkacağını açıkladı.

 

YDH- Mısır’daki Vefd Partisi, Mısır’la İsrail arasındaki gaz anlaşmasını devam ettirecek her türlü hükümete karşı çıkacağını açıkladı.

Mısır’dan yayın yapan el-Fecr haber sitesinin bildirdiğine göre Vefd Partisi üyesi ve yeni Mısır Parlamentosu Başkan Yardımcısı Muhammed Abdulhalim Davud, mecliste yaptığı ilk konuşmada İsrail’le yapılan gaz anlaşmasının devamını isteyen her hükümetin karşısında kendilerini bulacağını söyledi.

Vefd Partisi milletvekili Muhammed Abdulhalim Davud, Kemal Canzuri hükümetinden 1956 ve 1967 yıllarında İsrail’le yapılan savaşlarda öldürülen 50 bin Mısırlı ile ilgili araştırma yapılmasını talep edeceklerini belirten Muhammed Abdulhalim Davud, ayrıca Sina Yarımadasının İsrail işgali altında kaldığı dönemde buradaki doğal kaynakların İsrail tarafından kullanılmasıyla ilgili olarak da İsrail’den tazminat istenmesini talep edeceklerini söyledi.

İsrail işgali altındaki topraklarla ilgili açıklamalarda da bulunan Davud, “Ummu Raşraş (Eylat) bölgesinin Mısır’a ait olduğuna inanmayan ve buranın yeniden kazanılması için çalışmayan her hükümetin karşısında olacağız. Mescid-i Aksa’nın ve işgal altındaki Filistin topraklarının kurtarılması için çalışmayan her hükümet bizi karşısında bulacaktır” dedi.