Salih Mutlak başbakan yardımcılığına veda ediyor

20 Şubat 2012

YDH- Irak parlamentosunun, Başbakanı Nuri el-Maliki’nin talebi üzerine Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’a verilen güvenoyunu geri almak üzere toplanacağı bildirildi.

 

YDH-Irak parlamentosunun, Başbakanı Nuri el-Maliki’nin talebi üzerine Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’a verilen güvenoyunu geri almak üzere toplanacağı bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’ye yakın kaynaklar, siyasi grupların yaptığı baskıya daha fazla dayanamayan Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’la ilgili güven oylamasını önümüzdeki hafta meclis gündemine getirmeyi kabul ettiğini açıkladılar.

Nuceyfi’nin Salih Mutlak’la ilgili güven oylamasını düzenlenmesi beklenen Ulusal Uzlaşma Konferansı sonrasına ertelemeye çalıştığını belirten kaynaklar, ancak siyasi grupların baskısına dayanamayan Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin bu konuyu önümüzdeki hafta meclis gündemine getirmek zorunda kaldığını ifade ettiler.

El- Irakiye’nin meclisteki Grup Başkanı Kuteybe el-Cuburi, konuyla ilgili açıklamasında “Milletvekilleri mecliste Salih Mutlak’ın düşürülüp onunla ilgili yasal adımların atılması için oy verecekler. Böylece Irakiye ile Irak Ulusal İttifakı arasındaki gerilim de sona erecek” dedi.

Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı üyesi Ali Şella ise Salih Mutlak’ın artık başbakan yardımcılığında kalmasının mümkün olmadığını belirterek Maliki’den özür dilemesinin bile bir yararının olmayacağını söyledi ve el-Irakiye’ye başbakan yardımcılığı için yeni bir aday sunmasını istedi.

Başbakan Nuri el-Maliki, kendisini diktatör olarak niteleyen Salih Mutlak’tan özür dilemsini talep etmişti.