“Suriye’de 12 Fransız askeri yakalandı”

29 Şubat 2012

YDH- Suriye’deki silahlı gruplara destek vermek için bu ülkeye giden 12 Fransız askerinin Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalandığı öne sürüldü.

 

YDH- Suriye’deki silahlı gruplara destek vermek için bu ülkeye giden 12 Fransız askerinin Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalandığı öne sürüldü.

Fransız gazeteci ve yazar Thierry Meyssan yönetimindeki Voltaire internet sitesi, Suriye’deki silahlı gruplara destek için bu ülkeye gittikten sonra Türk sınırına yakın İdlib ili yakınlarında Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalanan Fransız askeri sayısının 19’a çıktığını bildirdi.

Thierry Meyssan, daha önce Suriye televizyonuna yaptığı açıklamada 12 Fransız askerinin Suriye güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını açıklamıştı.

Voltaire sitesi, Fransa’nın Tunus’ta yapılan toplantıdan bir gün önce Suriye büyükelçisini Şam’a gönderdiğini hatırlatarak, Fransa’nın Suriyeli yetkililerle tutuklu askerlerin serbest bırakılması için müzakereler başlattığını, Birleşik Arap Emirlikleri ile Umman Sultanı’nın da Fransız askerlerin serbest bırakılması için arabuluculuk yaptığını öne sürdü.

Suriye’de yakalanan Fransız askerlerine uygulanacak yargı sürecinin Paris’in Suriye’ye gönderdiği bu askerlerle ilgili resmi açıklamasına göre şekilleneceği belirtilirken Paris’in askerleri resmi görevle gönderdiğini açıklaması halinde bu askerler için savaş esiri muamelesi yapılacağı, aksi takdirde de “Suriye’ye yasadışı yollarla girmiş yabancı” muamelesi göreceği bildiriliyor.

Suriyeli kaynaklar, Suriye televizyonunun yakında çok önemli bir haber vereceğini belirtirken, Suriye’nin Fransa’da yapılacak seçimler öncesinde 19 Fransız askerini tutukladığını açıklamasının Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’yi kaygılandırdığı bildiriliyor.