Libya: “Uluslar arası toplumdan” yardım istiyoruz

09 Mart 2012

YDH- Libya Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahim el-Kib, Kaddafi yanlılarının tehdit olmaktan tamamen çıkarılması için uluslar arası toplumdan yardım beklediklerini söyledi.

 

YDH- Libya Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahim el-Kib, Kaddafi yanlılarının tehdit olmaktan tamamen çıkarılması için uluslar arası toplumdan yardım beklediklerini söyledi.

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la görüşen Libya Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahim el-Kib, Libya’daki özgürlük savaşının bittiğini; ancak Kaddafi ailesinin bazı fertlerinin hala Libya’nın güvenliğine tehdit oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Saidi Kaddafi’nin bir süre önce Libya’daki yeni yönetimden memnun olmayan muhalifler olduğunu belirterek birkaç gün içerisinde Libya’ya dönüp yeni yönetime karşı mücadele başlatacağına dair açıklamasını nakleden Alman haber ajansı, Abdurrahman el-Kib’in, Kaddafi ailesinin hala Libya halkına ait çok miktarda paraya sahip olduğunu ve bunu da güvenlik sorunları yaratmak için kullandıklarını söylediğini bildirdi.

Libya geçici hükümet başkanı Abduurrahim el-Kib, devrim sırasında tahrip olan tesislerin yeniden inşası için yatırım çağrısında bulunurken, Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton da Libya’nın demokrasi konusundaki ilerlemesini takdir ettiklerini ve seçimlerin şeffaf ve adil bir şekilde yapılmasını beklediklerini söyledi.

Abdurrahim el-Kib, düzenlenen ortak basın toplantısında Suriyeli muhaliflerin Libya'da eğitildiklerine ilişkin hiçbir bilgisinin bulunmadığını belirterek bu tür haberlerden şaşkınlık duyduğunu söyledi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, Libyalı milislerin Suriyeli silahlı gruplara eğitim verdiğini öne sürmüştü.

Öte yanda Cezayir, Libya ordu ve polis teşkilatının kurulması konusunda Libya’ya yardım etmeye hazır olduğunu açıkladı.