YDH-Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölge Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak’ın merkezinde, güneyinde ve kuzeyinde federal bölgeler kurulmasını desteklediklerini söyledi.
YDH-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusu’nun silah bırakmasına ilişkin kararını 6 ay daha uzatmaya hazırlandığı bildiriliyor.
YDH-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin oğlunun ve korumalarının Duleymi’nin teröristlerle işbirliği içinde olduğunu itiraf ettikleri bildiriliyor.
YDH-Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, Irak güvenlik güçlerinin ve çok uluslu gücün elindeki toplam 50 bin tutuklunun 2008 yılında serbest bırakılacağını açıkladı.
YDH-Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in son Bağdat ziyareti sırasında Nuri el-Maliki’nin başbakanlıktan alınması konusunu görüştüğü iddia edildi.