Faruk Şara'dan siyasi çözüm çağrısı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
17 Aralık 2012 · 01:00

Faruk Şara'dan siyasi çözüm çağrısı

YDH- Suriye'deki krizin askeri yolla çözülemeyeceğini belirten Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara, siyasi çözüm için çağrı yaptı.

 

YDH- Suriye'deki krizin askeri yolla çözülemeyeceğini belirten Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara, siyasi çözüm için çağrı yaptı.
  Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara, ne Suriye muhalefetinin ne de Suriye Ordusu'nun Suriye'de üstünlüğü askeri yolla ele geçirebileceğini söyledi.
  Lübnan'da yayımlanan el-Ahbar gazetesine konuşan Şara, Suriye'deki krizin siyasi yolla çözümünün güvence altına alınabilmesi için bölge ülkeleri ve Güvenlik Konseyi ülkelerini de kapsayan tarihi bir çözümün olması gerektiğini söyledi. 
  Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in Suriye'deki krizi askeri yolla çözmek istediğini belirten Şara "Ne muhalefet ne de Suriye Ordusu, ülkede üstünlüğü askeri yolla sağlayabilir. Biz, Suriye'nin varlığını savunma durumunda olmalıyız. Ferd ya da rejimi değil vatanı savunmalıyız" dedi.
  Suriye Eski Cumhurbaşkanı Hafız Esed döneminde Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Şara, 2006 yılında Cumhurbaşkanı Esed'in yardımcılığına getirilmişti.
Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 26.09.2026 16:16 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/11180/faruk-sara-dan-siyasi-cozum-cagrisi