Faruk Şara'dan siyasi çözüm çağrısı
17 Aralık 2012 01:00
Bu sayfayı yazdır
YDH- Suriye'deki krizin askeri yolla çözülemeyeceğini belirten Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara, siyasi çözüm için çağrı yaptı.
Yazı boyutu
1 dk okuma
100%
YDH- Suriye'deki krizin askeri yolla çözülemeyeceğini belirten Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara, siyasi çözüm için çağrı yaptı.
Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara, ne Suriye muhalefetinin ne de Suriye Ordusu'nun Suriye'de üstünlüğü askeri yolla ele geçirebileceğini söyledi.
Lübnan'da yayımlanan el-Ahbar gazetesine konuşan Şara, Suriye'deki krizin siyasi yolla çözümünün güvence altına alınabilmesi için bölge ülkeleri ve Güvenlik Konseyi ülkelerini de kapsayan tarihi bir çözümün olması gerektiğini söyledi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in Suriye'deki krizi askeri yolla çözmek istediğini belirten Şara "Ne muhalefet ne de Suriye Ordusu, ülkede üstünlüğü askeri yolla sağlayabilir. Biz, Suriye'nin varlığını savunma durumunda olmalıyız. Ferd ya da rejimi değil vatanı savunmalıyız" dedi.
Suriye Eski Cumhurbaşkanı Hafız Esed döneminde Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Şara, 2006 yılında Cumhurbaşkanı Esed'in yardımcılığına getirilmişti.
İlgili Haberler
Şeybani: Mekke İttifakı’na katılmayı değerlendiriyoruz
31 Ekim 2026 16:08
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
