Irak Hizbullah’ının liderine tutuklama kararı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
07 Şubat 2013 · 01:00

Irak Hizbullah’ının liderine tutuklama kararı

YDH- Irak Başbakanı Nuri el- Maliki’nin Irak Hizbullah’ı Genel Sekreteri Vasık el-Batat’ın tutuklanması için talimat verdiği bildirildi.

 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el- Maliki’nin Irak Hizbullah’ı Genel Sekreteri Vasık el-Batat’ın tutuklanması için talimat verdiği bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Hizbullah’ı adlı partinin “Muhtar Ordusu” adlı bir silahlı grup oluşturduğu yönündeki haberler üzerine Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin partinin Genel Sekreteri Vasık el-Batat’ın tutuklanması için talimat verdi.

Irak basını, Başbakan Nuri el-Maliki’nin “Muhtar Ordusu” adlı silahlı grubu, Irak ulusal güvenliğine yönelik tehdit edici bir adım olarak nitelediği için Hizbullah Genel Sekreteri Vasık el-Batat’ın tutuklanmasını istediğini bildirdi.

Irak Hizbullah’ı Genel Sekreteri Vasık Batat, “Muhtar Ordusu” adlı milis ordusunun mali yolsuzluklar ve Irak Özgür Ordusu adlı silahlı bir grup oluşturan el-Kaide ile mücadelede hükümete yardımcı olmak için kurulduğunu açıklamıştı.

Başbakan Nuri el-Maliki’nin basın danışmanı Ali el-Musevi, konuyla ilgili açıklamasında bir milis ordusu kurmanın ülkede fitne ateşini körükleyeceğini belirterek Irak hükümetinin gerekli tedbiri alarak Vasık el-Batat’ı mahkemeye sevk ettiğini söyledi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 14.08.2026 22:04 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/11464/irak-hizbullah-inin-liderine-tutuklama-karari