Irak Hizbullah’ının liderine tutuklama kararı

img
Irak Hizbullah’ının liderine tutuklama kararı YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el- Maliki’nin Irak Hizbullah’ı Genel Sekreteri Vasık el-Batat’ın tutuklanması için talimat verdiği bildirildi.




 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el- Maliki’nin Irak Hizbullah’ı Genel Sekreteri Vasık el-Batat’ın tutuklanması için talimat verdiği bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Hizbullah’ı adlı partinin “Muhtar Ordusu” adlı bir silahlı grup oluşturduğu yönündeki haberler üzerine Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin partinin Genel Sekreteri Vasık el-Batat’ın tutuklanması için talimat verdi.

Irak basını, Başbakan Nuri el-Maliki’nin “Muhtar Ordusu” adlı silahlı grubu, Irak ulusal güvenliğine yönelik tehdit edici bir adım olarak nitelediği için Hizbullah Genel Sekreteri Vasık el-Batat’ın tutuklanmasını istediğini bildirdi.

Irak Hizbullah’ı Genel Sekreteri Vasık Batat, “Muhtar Ordusu” adlı milis ordusunun mali yolsuzluklar ve Irak Özgür Ordusu adlı silahlı bir grup oluşturan el-Kaide ile mücadelede hükümete yardımcı olmak için kurulduğunu açıklamıştı.

Başbakan Nuri el-Maliki’nin basın danışmanı Ali el-Musevi, konuyla ilgili açıklamasında bir milis ordusu kurmanın ülkede fitne ateşini körükleyeceğini belirterek Irak hükümetinin gerekli tedbiri alarak Vasık el-Batat’ı mahkemeye sevk ettiğini söyledi.



Makaleler

Güncel