Mukteda Sadr, siyasetten çekildi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
15 Şubat 2014 · 01:00

Mukteda Sadr, siyasetten çekildi

Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın siyasetten çekildiği açıklandı.

YDH- İran televizyonunun haberine göre İran televizyonunun Necef bürosuna yazılı bir açıklama gönderen Mukteda Sadr, siyasetten çekildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada “Sadr ailesinin, özellikle de şehit Seyyid Muhammed Bakır es-Sadr ve Seyyid Sadık es-Sadr’ın konumlarının korunması için” Mukteda Sadr’ın Irak siyasetine karışmayacağı ifade edildi.

Mukteda Sadr, yaptığı açıklamasında “bundan sonra hiçbir bakanın ya da meclis üyesinin kendisine bağlı olduğunu ifade edemeyeceğini” söyledi.

Açıklamada Mukteda Sadr’ın bundan sonraki faaliyetlerini Sadr hareketine ait radyo, televizyon ve gazetelerde sürdüreceği belirtildi.

Mukteda Sadr’ın seçimlere birkaç ay kala siyasetten çekildiğini açıklaması, sürpriz olarak yorumlandı.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 31.10.2026 17:32 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/12648/mukteda-sadr-siyasetten-cekildi