Son Dakika
İnşa

Mukteda Sadr, siyasetten çekildi

15 Şubat 2014 01:00 Bu sayfayı yazdır

Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın siyasetten çekildiği açıklandı.

Mukteda Sadr, siyasetten çekildi
Mukteda Sadr, siyasetten çekildi YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran televizyonunun haberine göre İran televizyonunun Necef bürosuna yazılı bir açıklama gönderen Mukteda Sadr, siyasetten çekildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada “Sadr ailesinin, özellikle de şehit Seyyid Muhammed Bakır es-Sadr ve Seyyid Sadık es-Sadr’ın konumlarının korunması için” Mukteda Sadr’ın Irak siyasetine karışmayacağı ifade edildi.

Mukteda Sadr, yaptığı açıklamasında “bundan sonra hiçbir bakanın ya da meclis üyesinin kendisine bağlı olduğunu ifade edemeyeceğini” söyledi.

Açıklamada Mukteda Sadr’ın bundan sonraki faaliyetlerini Sadr hareketine ait radyo, televizyon ve gazetelerde sürdüreceği belirtildi.

Mukteda Sadr’ın seçimlere birkaç ay kala siyasetten çekildiğini açıklaması, sürpriz olarak yorumlandı.

İlgili Haberler