Rusya ve Çin’den 4. Suriye vetosu Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
22 Mayıs 2014 · 01:00

Rusya ve Çin’den 4. Suriye vetosu

Rusya ve Çin, Fransa tarafından hazırlanan Suriye karşıtı BM Güvenlik Konseyi karar taslağını veto etti.

YDH-Fransa’nın, Suriye krizinin Lahey’deki Uluslar arası Ceza Mahkemesine sevkini öngören karar tasarısı, Rusya ve Çin tarafından veto edildi.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada Fransa tarafından hazırlanan taslağın Güvenlik Konseyi’ne gelmesi durumunda veto edeceklerini açıklamıştı.

Amerika, taslağın Rusya ve Çin tarafından veto edilmesine tepki gösterdi.

Amerika’nın BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, konuyla ilgili açıklamasında “Rusya ve Çin, Suriye’de insani adaletin sağlanmasını engelledi” dedi ve BM Güvenlik Konseyi’nden Suriye’deki geniş çaplı insan hakları ihlallerine karşı acilen adım atmasını istedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise Rusya ve Çin’in tutumundan acı duyduğunu söyledi.

Rusya ve Çin, krizin başladığı 2011’den bu yana BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan Suriye karşıtı 4 karar taslağını veto etti.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 14.08.2026 23:29 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/12853/rusya-ve-cin-den-4-suriye-vetosu