Rusya ve Çin’den 4. Suriye vetosu
Rusya ve Çin, Fransa tarafından hazırlanan Suriye karşıtı BM Güvenlik Konseyi karar taslağını veto etti.
YDH-Fransa’nın, Suriye krizinin Lahey’deki Uluslar arası Ceza Mahkemesine sevkini öngören karar tasarısı, Rusya ve Çin tarafından veto edildi.
Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada Fransa tarafından hazırlanan taslağın Güvenlik Konseyi’ne gelmesi durumunda veto edeceklerini açıklamıştı.
Amerika, taslağın Rusya ve Çin tarafından veto edilmesine tepki gösterdi.
Amerika’nın BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, konuyla ilgili açıklamasında “Rusya ve Çin, Suriye’de insani adaletin sağlanmasını engelledi” dedi ve BM Güvenlik Konseyi’nden Suriye’deki geniş çaplı insan hakları ihlallerine karşı acilen adım atmasını istedi.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise Rusya ve Çin’in tutumundan acı duyduğunu söyledi.
Rusya ve Çin, krizin başladığı 2011’den bu yana BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan Suriye karşıtı 4 karar taslağını veto etti.
İlgili Haberler
Şeybani: Mekke İttifakı’na katılmayı değerlendiriyoruz
31 Ekim 2026 16:08
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
