Ensarullah: İsrail operasyonlarımızdan endişelenmeli

21 Aralık 2023

İsrail'i uyaran Ensarullah, Sana hükümetinin Gazze ablukasını kırmaya çalıştığını bildirdi.

YDH- Yemen Ensarullah hareketinin sözcüsü Muhammed Abdussselam, İsrail’in sadece Yemen ordusunun deniz operasyonlarından endişe duyması gerektiğini söyledi.

Yemen'in hedefinin, İsrail’in Gazze halkına yönelik saldırılarını durdurmak ve bu şehre yönelik kuşatmayı kırmak olduğuna işaret eden Abdusselam, “Dünyada hiç kimse bu rejimin tüm değerleri ve kutsalları ihlal etmesine izin vermemelidir.” dedi.

El-Mesire haber kanalında yer alan habere göre, Yemenli yetkili şunları söyledi: "İsrail hangi hakla bu vahşeti sürdürüyor? ABD hangi hakla, Gazze'deki sivillere karşı işlediği suçları sürdürebilmesi için İsrail’e bu kadar çok silah ve siyasi destek veriyor? Uluslararası sessizliğe daha ne kadar daha tanık olacağız? İsrail, Gazze'deki sivillere karşı işlediği suçlara devam mı edecek?"

“Siyonistlerin özellikle Arap ve İslam ülkeleri arasındaki çatışmanın kapsamını genişletmeye çalıştıkları” uyarısında bulunan Muhammed Abdussselam, şuna dikkat çekti: “Bu ülkelerin Gazze'ye daha fazla destek vermesi ve Netanyahu'yu düştüğü tuzaktan kurtarmaması gerekiyor.”

Abdussselam, Malezya'nın İsrail gemilerini kabul etmemesini takdir etti ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye tüm ülkelerin de aynısını yapmalarını umduğunu ifade etti.

Batılı kaynaklar, Yemen'in artan Kızıldeniz saldırılarının ABD Donanması için yeni bir sorun yarattığını ve ordunun, saldırı dalgalarına nasıl yanıt vereceği konusunda zor seçimlerle karşı karşıya kaldığını söylüyor.

Amerika, Kızıldeniz'de gemi taşımacılığını desteklemek amacıyla Yemen'e karşı koalisyon kurulacağını açıklamış, ABD Savunma Bakanı da geçtiğimiz günlerde Yemen ordusuna karşı koymak için Tel Aviv'de bölgesel bir deniz koalisyonu kurulduğunu duyurmuştu.

Sana hükümeti ise bu koalisyona üye olan herhangi bir ülkenin, gemilerine yönelik bir saldırıyı beklemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu.