Hizbullah, işgalin sızma girişimine füze ve patlayıcılarla karşı koydu

09 Ekim 2024

Hizbullah, İsrail güçlerinin Lübnan'ın güneyindeki iki sızma girişimini füze, patlayıcı ve hafif silah ateşi kombinasyonunu kullanarak başarıyla engelledi.

YDH- El-Meyadin'e göre, Gazze'deki Filistin halkıyla dayanışma içinde olan Hizbullah - İslami Direniş, Lübnan sınırı boyunca İsrail işgal güçleriyle çatışarak onları geri çekilmeye zorladı.

Hizbullah savaşçılarının Blida kasabasına girmeye çalışan İsrail askerlerini hedef alan bir patlayıcı maddeyi infilak ettirmesi sonucu çıkan çatışmalarda işgalcilerin yaralandığı bildirildi. 

Daha sonra, başka bir İsrail birliği Labune bölgesine ilerlemeye çalıştı, ancak Hizbullah'ın topçu ve roket ateşiyle karşılaştı, bu da doğrudan isabetle sonuçlandı ve işgal askerleri geri çekilmeye mecbur bırakıldı.

Bu operasyonlar, Hizbullah'ın sınır boyunca İsrail mevzilerini hedef almaya devam eden çabalarının bir parçası olup, Direniş'in Operasyon Odası tarafından da teyit edildiği üzere, savaşçılarının güney köylerinde İsrail seçkin birliklerinin ilerleyişine karşı koymaya kararlı olduklarını ve işgal altındaki Filistin ile cephe hatları boyunca doğrudan çatışmalara girdiklerini belirtti.

Direnişçiler Marun er-Ras'ın güneyinde konuşlu İsrail birliklerine roket saldırısı düzenledi. 

Bu saldırı, Salı sabahı buldozerler ve iş makineleriyle donatılmış İsrail güçlerinin Labune sınır bölgesine ilerlemeye çalıştığı benzer bir olayın ardından geldi. 

Hizbullah'ın topçu ve roket ateşiyle karşılık vermesi üzerine kayıplar yaşanmış ve güçler geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Operasyon Odası, “UNIFIL mevzilerinin arkasına ve Lübnan tarafınca görünmeyen yollara saklanmayı” gerektiren “bu düşmanın savaşlarında hiç bilmediği kahramanlık destanına” atıfta bulundu.

Direnişin operasyon odası, ''işgal güçlerinin henüz sadık köylere giremediğini ve bu süreçte önemli kayıplar verdiğini'' bildirdi ve işgalci askerler arasında ölü sayısının 35'e, yaralı sayısı ise 200'e ulaştığını duyurdu.